A neurofeedback az agyhullámok visszajelzését jelenti.


A fejlesztés során az EEG neurofeedback van segítségünkre.


Egy olyan számítógépes vizsgálat ill. tréning, ami az élvonalbeli technika segítségével elősegíti az idegrendszer érési folyamatait, ezáltal segít a tanulási, szellemi képességek fejlődésében.

 

A NEUROFEEDBACK TRÉNING minden gyermek és felnőtt számára hatásos,

gyógyszer és káros hatásoktól mentes.

 

 

Az EEG neurofeedback berendezés képes arra , hogy az agy nagyon kicsi ( a Volt milliomod része) elektromos  jeleit is mérje,  tárolja, és ezeket a jeleket speciális átalakítás után, egy tetszőleges animáció – segítségével visszajelezze a gyermek ill. felnőtt számára.

 

A visszacsatolás révén megtanulhatjuk optimalizálni, harmonizálni saját az agyunk működését.

A tréning során EEG-gép méri az idegrendszer működését, az agyhullámok mintázatát, és ezt folyamatosan visszajelzi, ill. jutalmazza az optimális irányba történő változásokat, ( Ez a tréner feladata), így az agy maga „talál rá” a hatékony működésre.

A tréning  maximális mértékű személyre és problémára szabhatóságot tesz lehetővé.


A korábbi tanuláselméletek szerint, csak a központi idegrendszer által irányított viselkedés tanítható. Ma már tudjuk, hogy a zsigeri, élettani folyamatok akaratlagosan is befolyásolhatóak.


A biofeedback  eredményeképpen az ember pontosan érzékeli saját zsigeri változásait és képes beleavatkozni az önszabályzó folyamatokba.


Agyunk működése jól leírható agyhullámaink ( Delta, Theta, Alfa, SMR, Béta, Béta2) amplitúdójával és arányával.

Eltérés esetén a különböző értékek a neurofeedback tréning segítségével megváltoztathatóak.

A tréning során a gyermek/ felnőtt egy mozgó képet lát a monitoron.

A fejére elektródák kerülnek a mérés érdekében.

 

A készülék tükörként jelzi az agyhullámokat, a kiválasztott animáció nyelvére lefordítva, vagy éppen egy DVD lejátszásával.

 

Ha a gyermek/ felnőtt "jól állítja be" az agyhullámait, jó minőségben élvezheti a filmet,  ha nem "dolgozik eléggé", a film rossz minőségűvé, halkká, zavaros hangúvá változik, azaz élvezhetetlen lesz. Így a személy minden erejével azon fog "erőlködni", hogy a kép ismét jó legyen. Az animáció figyelése közben ha az agy nem "dolgozik" eléggé, az animáció megáll, sőt fordítva indul el.


Mennyi idő alatt "hat"?

Fontos tudni, hogy egy egyszeri alkalom nem szünteti meg a tüneteket. Ugyanúgy, mint a gyógytornát, több időt vesz igénybe. Az eredmények csak fokozatosan mutatkoznak meg.

 

Tünetektől függően a javuláshoz  10-60 alkalom szükséges.


Bejelentkezés:

Lukács Karolin

70/501-9295